Британският премиер Борис Джонсън се извини за скандала с партитата по

...
Британският премиер Борис Джонсън се извини за скандала с партитата по
Коментари Харесай

Джонсън се извини за партитата, но няма да подава оставка

Британският министър председател Борис Джонсън се извини за абсурда с празненствата по време на наложените в страната ограничавания поради ковид. Той даде обещание ще бъдат подхванати стъпки, заяви The Hill. 

Припомняме, че Джонсън получи от държавния чиновник Сю Грей отчета за нелегално извършените празненства. Докладът бе импортиран със закъснение на периода, очакваше се това да стане предходната седмица. Заключенията в документа установяват голям брой " провали на водачество и преценка ".

Очаква се и отчет от следствието на полицията, като органите на реда към този момент отбиха офанзиви, че се оказва напън върху работата им. 

" Искам да кажа, че скърбя. Разбирам гнева, който хората изпитват. Трябва да се погледнем в огледалото и би трябвало да се научим ", сподели Джонсън пред Камарата на общините на Обединеното кралство в понеделник.

Джонсън даде обещание да си вземе поучения от случая и сподели, че " няма смисъл да споделям, че това или това е в границите на разпоредбите. Разбирам гнева, който хората изпитват. "

Джонсън отхвърли персонални нарушавания и отхвърли апелите за оставка, макар публичния напън. Той се опита да насочи вниманието към реакцията на държавното управление си към пандемията и Брекзит.

Бившият министър-председател Тереза ​​Мей, която е член на Консервативната партия на Джонсън, изрази рецензия във връзка събирането на " Даунинг Стрийт "  10 и сподели, че " това, което демонстрира отчетът на Грей, е, че " номер 10 " не съблюдава разпоредбите, които са наложили на членовете на обществеността ". Мей добави, че Джонсън " наложи обилни ограничавания на свободите " на английските жители.  " Те имаха право да чакат техният министър-председател да е прочел разпоредбите, да разбере смисъла на разпоредбите ", сподели тя.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър възобнови апелите за оставката на Джонсън и сподели, че " министър председателят ни взе всички за простаци ".

" Той подцени жертвите на хората. Показа, че е неспособен за служба ", добави той, съгласно АП.

След разкритията за празненствата, сътрудници на Джонсън подадоха оставки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР